Refair Oy

Kylmätekniikkaa vuodesta 1993.


YLEISET MYYNTI- JA TAKUUEHDOT

Nämä ehdot ovat voimassa kaikille toimituksille 03.05.2012 lähtien, jollei kirjallisesti toisin sovita. Laskutamme kaikki toimitukset euroissa (€).

 

MYYNTIEHDOT

TOIMITUSEHDOT

Hinnat ovat arvonlisäverottomia ohjehintoja vapaasti varastossamme Helsingissä nettoarvoltaan yli 100,00 euron (€) alv 0% toimituksille. Tätä pienemmistä toimituksista peritään pienlaskutuslisä 8,00 euroa. REFAIR OY vakuuttaa kaikki toimittamansa lähetykset tilaajan laskuun, ellei toisin sovita. Vakuutusmaksut (0,5% tavaran verottomasta nettoarvosta) veloitetaan laskutuksen yhteydessä. Tavaran vahingoittuminen tai katoaminen ei ilman erillistä sopimusta oikeuta ostajaa kieltäytymästä sen vastaanottamisesta tai laskun maksamisesta. REFAIR ei vastaa tavaran virheellisyydestä, viivästymisestä tai muusta syystä aiheutuneesta välillisestä vahingosta.

 

PAKKAUS JA KULJETUS

Lähetykset pakataan pahvipakkaukseen, josta veloitetaan 3,00 euroa (€) alv 0% / lähetys. Lavoista veloitetaan seuraavasti: FIN- ja EUR-lava 10,00 euroa (€) alv 0% / kpl ja ns. kertakäyttölava (ei standardien mukainen) 6,00 euroa (€) alv 0% / kpl. Erikoispakkauksista veloitetaan erikseen. Kuljetuksissa huomioidaan asiakkaan toivomukset ja käytetään yleisiä kuljetusmuotoja.

 

MUUTOKSET

REFAIR pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutoksiin etukäteen ilmoittamatta, mikäli esim. valuuttakurssit tai lakisääteiset maksut muuttuvat. Samoin REFAIR voi tehdä muutoksia tuotteisiinsa, myös jo tilattuihin tavaroihin (vastaaviin, kuin on tilattu).

 

HINNASTOT, ESITTEET, TEKNISET TIEDOTTEET, OHJEET JA LUETTELOT

Hinnastoissa, esitteissä, teknisissä tiedotteissa, ohjeissa ja luetteloissa olevat tiedot sekä annettu suullinen neuvonta on tarkoitettu opastukseksi. REFAIR ei vastaa niissä mahdollisesti esiintyvistä virheistä.

 

ALENNUKSET

Alennukset (vakio-, määrä- ja erikoisalennukset) annetaan ohjehinnoista. Vakioalennuksen saa REFAIR:in myynnistä.

 

MAKSUEHDOT

Normaali maksuehto on 14 päivää netto, jollei toisin sovita. Kassa-alennuksia ei myönnetä. Uusille asiakkaille ensimmäinen toimitus luovutetaan jälkivaatimuksella, postiennakolla tai käteismaksulla (ellei toisin sovita). Viivästyssakko on 13 prosenttia vuodessa ja se veloitetaan erikseen, samoin mahdolliset perintäkulut.

 

TARJOUKSET JA TOIMITUSAIKA

Tarjoukset ovat voimassa yhden (1) kuukauden, jollei toisin sovita. Ilmoitettu toimitusaika alkaa siitä päivästä, jolloin toimitusta varten tarpeelliset tiedot tai viimeiset muutokset on annettu REFAIR:ille. REFAIR ei vastaa toimitusviivästyksistä.

 

MUISTUTUKSET

Muistutukset on tehtävä viiden (5) päivän kuluttua toimituksesta.

 

PALAUTUKSET JA OMISTUSOIKEUS

Palautukset hyväksytään vain, jos niistä on sovittu etukäteen. Tavaran pakkauksineen tulee olla virheetöntä ja se on palautettava rahtivapaasti. Mikäli palautus ei ole aiheutunut virheestä, sen arvosta vähennetään 25% hyvityksen yhteydessä kustannusten peittämiseksi (erikoistuotteiden arvosta vähennetään 50%). Hyvitys tehdään vasta, kun hyvitettävä tavara on saapunut moitteettomassa kunnossa REFAIR:iin ja tarkistettu. Palautuksen yhteyteen tulee merkitä lähetyslistan tai laskun numero, päiväys sekä henkilö, jonka kanssa palautuksesta on sovittu.

Tavara on REFAIR:in omaisuutta siihen asti, kunnes se on kokonaan maksettu. Tämän ajan ostaja on velvollinen pitämään huolta tavaran moitteettomasta kunnosta.

 

MUUTA

Muilta osin sovelletaan Suomen Teknisen Kaupan ja Palveluiden Yhdistyksen Teknisen kaupan yleisiä myyntiehtoja (TK Yleiset 2010).

 

TAKUUEHDOT

Myydylle tavaralle ovat voimassa takuuehdot, mikäli maksuehtoja on noudatettu. Myydyille komponenteille uusiin laitoksiin annetaan kahden (2) vuoden ja huoltoon / korjauksiin yhden (1) vuoden takuu toimituspäivämäärästä laskien. Valmiiden laitteiden komponenttitakuu on kaksi (2) vuotta. Poikkeuksena REFAIR:ista ostetuille Generalin (Fujitsu General Ltd) ilma-ilma –lämpöpumpuille annetaan viiden (5) ja Fujitsun (Fujitsu General Ltd) ilma-vesi –lämpöpumpuille kolmen (3) vuoden kompressoritakuu, mikäli luovutuspöytäkirja ja takuuajan kattava huoltosopimus lähetetään REFAIR:iin kahden viikon sisällä käyttöönotosta. Takuu ei kata komponentin tai laitteen viallisuudesta aiheutuneita välillisiä vahinkoja tai korjauskustannuksia, komponentin tai laitteen vaihtamisesta aiheutuneita kustannuksia, ostajan tuotantotappioita, saamatta jääneitä voittoja tai muita välillisiä menetyksiä. Takuu edellyttää, että asennuksessa on noudatettu voimassa olevia määräyksiä, yleisesti hyväksyttyä asennustapaa ja tuotteen asennusohjeita. Takuu ei koske vikaa tai rikkoutumista, jonka on aiheuttanut: virheellinen asennus, hoito, käsittely tai väärät / epänormaalit käyttöolosuhteet; liian suuret jännitevaihtelut tai ylikuormitus; ukkosen aiheuttamat vahingot; jäähdytyskompressorissa on käytetty sopimatonta kylmäainetta tai öljyä.

Takuu raukeaa, jos tuotetta korjataan ilman lupaa, käytetään tarkoitukseen, johon sitä ei ole tarkoitettu tai varastoidaan kosteassa tai muulla tavoin sopimattomassa tilassa. Takuu koskee ainoastaan virheitä, joista tehdään kirjallinen ilmoitus (viimeistään 5 päivää toteamisesta). Takuuvaateen yhteydessä on selvitettävä luotettavasti, mistä ja milloin tuote on ostettu (lasku tai lähetyslista) sekä ilmoitettava vian laatu. Takuun ehtona on, että tavara toimitetaan veloituksetta (rahtivapaasti) REFAIR:in tarkistettavaksi. Mikäli asiakas haluaa viallisen tuotteen tilalle uuden vastaavan tuotteen välittömästi, toimitus laskutetaan täysimääräisenä ja hyvitys tehdään myöhemmin, kun on todettu viallisen tuotteen olevan takuukorvauksen alainen. Takuukorjatun tai viallisen tuotteen tilalle tulevan tavaran rahdin maksaa asiakas. Takuukäsittelyssä olevassa laitteessa ei saa olla asiaankuulumattomia asennustarvikkeita. Kompressorin mukana on oltava sähkörasia. Palautetun tuotteen tulee olla puhdistettu niin, ettei sen käsittely aiheuta terveys yms. haittoja. Takuun perusteella vaihdettu tuote on myyjän omaisuutta.

Refairin kylmäainesäiliöiden laskutuskäsittely Päivitetty 09/2015

Asiakkaan ostaessa kylmäainetta veloitamme ostohetkellä ainoastaan kylmäaineesta, emme säiliöstä. Asiakkaalla on puolen vuoden (6 kk) vapaa laina-aika säiliölle. Jotta säiliön palautus kirjautuu järjestelmäämme, on Refairin tunnistetarra oltava pullossa kiinni. Jokaisella pullolla on yksilöllinen koodi, jonka avulla sitä seurataan. Emme voi kirjata palautetuksi tai hyvittää pulloa, josta tunnistetarra puuttuu. Tunnistetarrassa on myös merkintä viimeisestä palautuspäivästä.

Palautusrahdista vastaa asiakas. Voitte kuitenkin halutessanne lähettää säiliöt takaisin käyttämällä Refair Oy:n Kaukokiidon sopimustunnusta 334 325. Veloitamme tällöin palautusrahtikulun muiden laskujen yhteydessä. Jos muuta laskutettavaa ei ole, saatte laskun vain palautusrahdista. Suosittelemme kuitenkin käyttämään omaa rahdinkuljettajaanne aina kun mahdollista. Palautus tehdään osoitteeseen Atomitie 1, 00370 Helsinki.

Laina-ajan päätyttyä palauttamattomat säiliöt laskutetaan voimassaolevan hinnaston mukaisesti. Ennen laskuttamista pyrimme aina lähettämään huomautuksen laina-ajan päättymisestä asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Mikäli asiakas palauttaa laskutetun säiliön kahden (2) vuoden sisällä laskutuspäivästä, hyvitämme asiakkaalle pullon hinnan. Laskutuskuluista vastaa asiakas.